'Ajax gaat kopen in de winterstop, er moet een directe versterking komen'

'Ajax gaat kopen in de winterstop, er moet een directe versterking komen'

Gepubliceerd: maandag 16 december 2019 om 19:27ma 16-12-2019 om 19:27

Laatste update: maandag 16 december 2019 om 21:53ma 16-12-2019 om 21:53

Erik ten Hag meldde vrijdag op de persconferentie dat Ajax misschien de transfermarkt opgaat in de winterstop, maar Ajax-watcher Valentijn Driessen van De Telegraaf is een stuk stelliger: Ajax gaat kopen.

Ajax mist een groot aantal spelers, waaronder Quincy Promes, David Neres en Zakaria Labyad. Ook Daley Blind en Nicolas Tagliafico zijn niet okselfris. "Daarbij komt - en dat is Ajax ten voeten uit - dat als het mis dreigt te gaan en ze kunnen kopen, ze gaan kopen. Dat is het nieuwe beleid van Van der Sar en Overmars", zegt Driessen.

"Ze gaan ook kopen in de winterstop. Zij willen die ploeg gewoon versterken. Er moet een directe versterking komen. AZ zal het heel moeilijk krijgen om de titelrace vol te houden en zeker om die te winnen."

Dat Ajax een aantal spelers mist is absoluut een excuus, zegt Driessen. "Bij PSV hebben we het gezien met Bergwijn en Malen, bij Feyenoord met Jörgensen en bij AZ met Boadu en Stengs. Dit soort clubs heeft een brede bank, maar kwalitatief zit er te weinig op om ze een op een te kunnen vervangen. Ten Hag roept dat wel, maar AZ prikte daar doorheen. Ajax heeft geen zestien volwaardige eerste elftal-spelers."

Ajax heeft nu drie keer op rij verloren en ligt uit de Champions League. Driessen wil echter niet spreken van een crisis. "Nee, dat vind ik niet. Dat komt door wat ze het afgelopen jaar gepresteerd hebben. AZ heeft zich gepresenteerd als een echte uitdager voor het kampioenschap. Dit belooft wat voor de tweede seizoenshelft."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Waar moet Ajax versterking hebben?

Aanval
44%
Middenveld
18%
Verdediging
12%
In alle linies
26%
(12337 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws