Van Bommel analyseerde Feyenoord-uit ná PSV-ontslag: 'Je hoort dat niet vaak'

Van Bommel analyseerde Feyenoord-uit ná PSV-ontslag: 'Je hoort dat niet vaak'

16-12-2019 23:40
47

Denzel Dumfries zag de bui al hangen nadat Mark van Bommel hem vertelde dat hij een gesprek had op de club. Van Bommel kreeg maandag zijn ontslag bij PSV, na de 3-1 nederlaag tegen Feyenoord in de competitie.

"Vanochtend kregen we het te horen. Ik had de trainer van tevoren al gesproken via de telefoon. Hij zei dat hij een gesprek had op de club. Dan weet je eigenlijk wel hoe laat het is", vertelt Dumfries voor de camera van het Eindhovens Dagblad.

"Het is heel heftig, schokkend. Vanochtend hoorde de spelersgroep het. Hij was emotioneel. Het is een clubman en ook supporter. Ik heb tot het einde vertrouwen gehad in de trainer. Er moest wel wat gebeuren, dat lijkt me duidelijk. Als je twee van de twaalf wedstrijden wint, dat kan niet", zegt Dumfries.

PSV-watcher Maarten Wijffels van het Algemeen Dagblad vond de reactie van Dumfries opvallend, zegt hij bij Voetbalpraat op FOX Sports. Van Bommel schijnt ná zijn ontslag nog even de wedstrijd tegen Feyenoord doorgenomen te hebben met zijn spelers. "Het meest opvallende was de reactie van Dumfries, die vertelde hoe het afscheid van Van Bommel ging."

"Van Bommel had eerst een gesprek met Gerbrands over het ontslag zelf en vervolgens zijn de spelers van De Herdgang naar het stadion gekomen. Van Bommel heeft ze vanuit de kleedkamer nog toegesproken, succes gewenst en daarna nog even de wedstrijdbespreking van Feyenoord gedaan, om ze toch nog even iets mee te geven. Er gaat niet alleen een trainer, maar ook een PSV-supporter weg. Dat merkten de spelers wel. Je hoort dat niet vaak."