Slot 'belangrijkste kandidaat' bij vertrek Ten Hag: 'Overmars is gek van hem'

Slot 'belangrijkste kandidaat' bij vertrek Ten Hag: 'Overmars is gek van hem'

17-12-2019 06:58
192

AZ-trainer Arne Slot staat er goed op bij Ajax, wist Valentijn Driessen maandagavond bij Veronica Inside te melden. Volgens de chef voetbal van De Telegraaf is de debuterend hoofdtrainer een serieuze kandidaat in Amsterdam, mocht Erik ten Hag daar vertrekken.

Toen presentator Wilfred Genee opperde dat Slot goed in Amsterdam zou passen, liet Driessen weten dat dit 'wel de bedoeling is'. Volgens de Telegraaf-journalist was Slot voor zijn komst naar Alkmaar al in beeld bij Ajax. "Hij is de belangrijkste kandidaat, want hij speelt het voetbal dat Ajax graag wil spelen, 4-3-3 het liefst. Hij zat al bijna in de opleiding van Ajax, maar toen heeft hij gekozen voor AZ, omdat hij daar na twee jaar mocht doorstromen als hoofdtrainer."

Wedden

Meer odds

Directeur spelersbeleid Marc Overmars is bovendien 'gek' van Slot, voegde Driessen toe. "Tot dusver maakt hij op mij ook een hele goede indruk." Alleen zijn relatie met De Telegraaf kan nog beter, besloot hij met een knipoog. "Hij moet natuurlijk lekken en precies doen wat ik wil."

Slot stond zondag met AZ tegenover Ajax. De Alkmaarders wonnen in de laatste minuut en staan nu gedeeld aan kop van de Eredivisie.