Karakter hielp Van Bommel niet bij PSV: 'Dat is voor een spelersgroep heftig'

Karakter hielp Van Bommel niet bij PSV: 'Dat is voor een spelersgroep heftig'

17-12-2019 07:08 Laatste update: 07:10
31

Arnold Bruggink geeft aan dat het op meerdere punten mis is gegaan voor Mark van Bommel bij PSV. Zo hielp het keepers-discussie met Jeroen Zoet in de hoofdrol niet mee en eiste de trainer elke dag weer 100 procent van zijn spelers.

"Het punt met Zoet is natuurlijk een dingetje geweest", begint Bruggink in gesprek met FOX Sports. "Hij heeft zelf ook toegegeven dat dat niet heel handig is geweest. En de aanvoerderswissel... Hij heeft heel veel geprobeerd om het weer om te draaien, is van speelstijl gewisseld. Dat is uiteindelijk allemaal niet gelukt, dan hoort dit er ook bij als trainer. Zo simpel is het gewoon."

Aan de spelers heeft het volgens de analist niet gelegen. "De spelers zijn er altijd voor gegaan", vindt Bruggink. "Er hing alleen een soort deken over het elftal, een combinatie van angst en twijfel. Dat zie je uiteindelijk terug in een elftal waar jonge spelers de kar moeten trekken." De keuze om Van Bommel te ontslaan was volgens Bruggink dan ook de juiste. "Er was intern geen optie terug meer, de positie werd op den duur onhoudbaar. Zeker bij deze groep zul je nooit horen dat het vertrouwen weg was."

Volgens Bruggink zat het karakter van Van Bommel hem af en toe ook in de weg in Eindhoven. "Je hebt in een spelersgroep heel weinig spelers die het karakter hebben van hem. Hij vraagt echt het uiterste, elke training weer. Dat is voor een spelersgroep heftig. Je moet als coach flexibel zijn en meebewegen. Ik denk dat hij hier sterker uit gaat komen. Dat hij een goede trainer is, daar twijfelt ook binnen PSV uiteindelijk niemand aan", sluit hij af.