Berghuis looft medespeler: 'De snelste selectiespeler? Dat niet eens, denk ik'

Berghuis looft medespeler: 'De snelste selectiespeler? Dat niet eens, denk ik'

17-12-2019 07:24
47

Steven Berghuis ziet dat Luis Sinisterra zich steeds meer op zijn gemak begint te voelen bij Feyenoord. De Colombiaanse vleugelaanvaller laat zijn kwaliteiten de laatste tijd zien in Rotterdam en versierde tegen PSV na een knappe actie een strafschop.

Vorig seizoen kwam Sinisterra nog maar weinig aan voetballen toe. "Ze hebben nu ook een leuk groepje zo bij elkaar. Met Renato Tapia, Marcos Senesi en Edgar Ié. Dat scheelt toch", begint Berghuis in gesprek met het Algemeen Dagblad. Hij ziet dat de komst van een aantal Spaans sprekende spelers Sinisterra geholpen heeft. "Je kunt niet een jongen uit Colombia halen en hem vervolgens aan zijn lot overlaten. Vorig seizoen waren Senesi en Ié er nog niet. En Tapia werd verhuurd aan Willem II. Toen was Sinisterra alleen, dat is toch lastig."

Berghuis ziet dat de Colombiaan een aantal specifieke kwaliteiten heeft die Feyenoord goed kan gebruiken. Zijn snelheid is er daar één van. "Hij is snel. De snelste selectiespeler? Dat niet eens, denk ik. Dan denk ik aan Haps en Karsdorp. Maar hij is wel heel behendig met de bal aan zijn voet. Zijn dribbels zijn echt goed", aldus Berghuis.