Watford-doelman Foster redt dementerende fan uit greppel en verovert harten

Watford-doelman Foster redt dementerende fan uit greppel en verovert harten

17-12-2019 07:23
10

Watford-doelman Ben Foster heeft in Engeland massaal applaus geoogst met een hartverwarmende actie. De 36-jarige sluitpost heeft een tachtigjarige, licht dementerende supporter uit een benarde situatie gered én uitgenodigd voor het kerstdiner bij hem thuis.

De man had op zaterdag 7 december het thuisduel met Crystal Palace bezocht en wilde daarna met de auto op weg naar huis. Zijn accu was echter leeg, waarna de supporter – al zestig jaar lang seizoenkaarthouder op Vicarage Road – besloot om naar huis te lopen. Onderweg kwam hij langs een slecht verlichte rijbaan en viel hij in een greppel naast de weg.

Op dat moment kwamen Foster, zijn vrouw en zijn vader ten tonele, meldt een voetbalfan via Twitter. Zij zagen de man lopen, vermoedden dat er iets met hem aan de hand was en besloten om hem te volgen. De Watford-supporter mocht bijkomen in de woning van 'zijn' keeper en werd zelfs uitgenodigd om aan te schuiven tijdens het kerstdiner. Foster opperde bovendien om de seizoenkaart van de fan voor het komende seizoen te betalen, mocht hij dan nog steeds in staat zijn om wedstrijden te bezoeken.

De kans is overigens aanwezig dat The Hornets dan niet meer in de Premier League spelen. Foster en de zijnen wonnen tot dusver één competitieduel en staan laatste, op zes punten afstand van het 'veilige' Aston Villa.