Achilles '29 krijgt helpende hand toegestoken: 'Gevoel leeft dat we moeten helpen'

Achilles '29 krijgt helpende hand toegestoken: 'Gevoel leeft dat we moeten helpen'

17-12-2019 08:10
11

Achilles '29 zet zijn opties op een rij nu de rechter besloten heeft dat de club uit Groesbeek het oude sportcomplex De Heikant niet meer mag betreden. Een van de mogelijkheden is een samenwerking met Rood Wit uit Breedeweg.

In een vergadering, waarbij de Achilles-leden bijeen kwamen, werd positief gereageerd op een eventuele samenwerking met Rood Wit. Ook vanuit het Rood Wit-kamp komen er nu positieve geluiden. Rood Wit-voorzitter Sjaak Kamps geeft aan dat het bij een samenwerking onder meer kan gaan om gezamenlijk gebruik van de accommodatie in Breedeweg, gelegen onder de rook van Groesbeek. 

"Ik ga ervan uit dat Achilles voorlopig nog bij Germania blijft", geeft Kamps aan in gesprek met De Gelderlander. "Wij praten nu over volgend seizoen. Hoe kan zich dat ontwikkelen? Bij Rood Wit leeft in ieder geval het gevoel dat we elkaar moeten helpen." Rood Wit is een kleine vereniging met twee seniorenelftallen, jeugd speelt er niet. "Samenwerking met Achilles zal betekenen dat er ook weer jeugd naar ons sportpark komt."

Een bijkomend voordeel is dat Rood Zwart zijn wedstrijden speelt op zondag, terwijl Achilles actief is op de zaterdag. "Natuurlijk leven er bij beide verenigingen emoties, maar daar moet je overheen kunnen stappen. Het gaat erom dat er gevoetbald kan worden en dat mensen het in de kantine gezellig met elkaar kunnen hebben", sluit Kamps af.