Van Bommel 'stond in de file': 'Ik geloof dat iedereen al wist van zijn ontslag'

Van Bommel 'stond in de file': 'Ik geloof dat iedereen al wist van zijn ontslag'

17-12-2019 08:14 Laatste update: 08:43
93

Mark van Bommel heeft 'aangeslagen' gereageerd op zijn ontslag bij PSV, vertelde Voetbal International-journalist Martijn Krabbendam maandagavond bij Voetbalpraat. Curieus genoeg was de 42-jarige Limburger zelf nog niet op de hoogte gebracht, toen PSV het nieuws naar buiten bracht.

PSV plaatste maandag kort na 9.00 uur een statement, waarin het liet weten de samenwerking met Van Bommel te beëindigen. "Ik geloof dat iedereen het al wist, toen hij het zelf nog officieel moest vernemen. Want hij stond in de file, dacht ik", aldus Krabbendam in het FOX Sports-programma.

De kersverse ex-trainer heeft vervolgens een afrondend gesprek met algemeen directeur Toon Gerbrands gevoerd. Volgens de VI-journalist vond Van Bommel zijn ontslag 'onterecht', maar kon hij wel begrip opbrengen voor de beslissing van Gerbrands en de zijnen. "Hij beseft natuurlijk ook wel de fouten die hij heeft gemaakt: Afellay aanvoerder maken, Rosario aanvoerder maken, onhandigheidjes met die keepers en dat soort zaken... Daar kun je je ogen natuurlijk niet voor sluiten."

Van Bommel en zijn technische staf zijn inmiddels vervangen door Ernest Faber en Boudewijn Zenden. De club gaat ondertussen op zoek naar verdere versterking voor de staf.