'Pijnlijk' ontslag Van Bommel: 'Samen aan iets moois begonnen, weg zonder prijs'

'Pijnlijk' ontslag Van Bommel: 'Samen aan iets moois begonnen, weg zonder prijs'

Gepubliceerd: dinsdag 17 december 2019 om 08:56di 17-12-2019 om 08:56

PSV-captain Denzel Dumfries begrijpt dat het bestuur van zijn club in heeft gegrepen, maar baalt van het ontslag van Mark van Bommel. De rechtsback voelt zich medeverantwoordelijk voor het voortijdige afscheid van de trainer.

Dumfries werd in 2018 opgepikt bij sc Heerenveen en meldde zich gelijktijdig met Van Bommel op De Herdgang. "We zijn samen begonnen aan iets moois. Als hij dan vertrekt zonder prijs, dan is dat dramatisch", laat hij weten aan het Eindhovens Dagblad. "Het is hard. Het is pijnlijk."

PSV liet maandag weten dat de huidige reeks – twee zeges in twaalf officiële wedstrijden – een topclub 'onwaardig' is en Dumfries is het daar wel mee eens. "In de top mag dit nooit gebeuren en dan is twaalf wedstrijden nog lang. Ik vind het verschrikkelijk hoeveel goals wij tegen krijgen en dat reken ik mezelf ook heel erg aan", vindt de rechtsback. "We hebben onszelf, de trainer en iedereen laten zitten.

Van Bommel bleef tot op het laatste moment betrokken en wilde zelfs na zijn ontslag de nederlaag tegen Feyenoord nog nabespreken. "Er zijn echt wel kritische noten gekraakt. Neem maar van mij aan dat we geknokt hebben om het tij te keren, maar dat is niet gelukt", berust Dumfries.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws