Kroatische media: 'Ajax heeft interesse in middenvelder van 15 miljoen euro'

Kroatische media: 'Ajax heeft interesse in middenvelder van 15 miljoen euro'

17-12-2019 11:10 Laatste update: 11:11
47

Dinamo Zagreb-middenvelder Nikola Moro wordt in verband gebracht met een mogelijke overstap naar Ajax. In Kroatië maakt Sportske Novosti melding van de Amsterdamse interesse.

Moro wordt volgens het medium ook gevolgd door AS Monaco, en moet Dinamo Zagreb zo'n vijftien miljoen euro opleveren. Met een miljoentje minder zal de club ook wel genoegen nemen, meldt Sportske Novosti. Moro maakt al sinds 2015 deel uit van de hoofdmacht van Dinamo Zagreb. Hij heeft zijn debuut voor de Kroatische nationale ploeg nog niet gemaakt.

De 21-jarige Moro is vaste basisspeler bij Dinamo Zagreb en speelde vijf wedstrijden in de groepsfase van de Champions League, waarin Dinamo in de allerlaatste speelronde van de tweede plek naar de vierde plek zakte in de groep met Manchester City, Atalanta en Dinamo Zagreb. Volgens Sportske Novosti is een transfer nog niet nabij, maar wordt er achter de schermen al wel getrokken aan meerdere spelers bij Dinamo, waaronder ook het target van clubs als FC Barcelona, Dani Olmo.

Ajax-trainer Erik ten Hag liet onlangs weten dat de Amsterdammers mogelijk toch de transfermarkt opgaan komende winter. Eerst wilde Ajax daar niet aan beginnen. Door blessures, vooral offensief, gaat de club de portemonnee mogelijk alsnog trekken. Na het vertrek van Lasse Schöne en Frenkie de Jong worstelt Ajax ook met de invulling van het middenveld, een linie waar Moro voor in aanmerking zou komen.