AZ gaat transfermarkt op voor titelrace: Dat is best aannemelijk

AZ gaat transfermarkt op voor titelrace: "Dat is best aannemelijk"

17-12-2019 11:59
133

AZ gaat in de winterstop waarschijnlijk op zoek naar een nieuwe verdediger. Door de blessure van Pantelis Hatzidiakos kunnen de Alkmaarders wel wat defensieve versterking gebruiken, vindt trainer Arne Slot.

"Het is best aannemelijk dat wij op zoek gaan naar een centrale verdediger in de winterstop", zegt Slot, die momenteel wordt Jordy Clasie gebruikt als centrale verdediger, in gesprek met NU.nl. "Jordy is een heel goede speler. Daarom is het ook heel vervelend dat hij zo lang op zijn kans heeft moeten wachten. Dat hij het nu zo goed doet op een vreemde positie, dat bevreemdt mij totaal niet."

Slot wil echter ruimer in de keuzes zitten, en niet in de problemen komen als ook Clasie geblesseerd raakt. "Als we een nieuwe verdediger halen, dan is het ook niet zo dat hij meteen gaat spelen als Jordy het zo goed blijft doen", aldus de AZ-trainer, die weet dat zijn selectie minder breed is dan die van titelconcurrent Ajax. "Als wij zo'n blessurehoos krijgen als Ajax nu heeft, moeten wij wel terugvallen op andere spelers dan zij."