Veltman: 'Als ik er alles aan doe tegen Lozano vinden ze dat ik normaal moet doen'

Veltman: 'Als ik er alles aan doe tegen Lozano vinden ze dat ik normaal moet doen'

17-12-2019 12:23
131

Joël Veltman denkt dat hij wel eens wordt onderschat. De 27-jarige Oranje-international heeft dit seizoen het stokje overgenomen van Matthijs de Ligt in het hart van de Ajax-defensie.

"Dat kan ik moeilijk over mezelf zeggen", reageert Veltman in het Noordhollands Dagblad. "Ik doe wel veel dingen die niet opvallen, zoals mezelf slim opstellen. Dus misschien kom je dan wel uit bij onderschatting, ja."

Veltman maakte bij Ajax diverse verdedigers mee die de schijnwerpers veel meer op zich gericht weten. "Davinson Sánchez was heel snel en maakte mooi tackles. Daley Blind is extreem goed aan de bal. Matthijs de Ligt was beresterk in de duels. Dat valt allemaal op. Ik sta vaak goed, onderschep veel ballen. Dat is natuurlijk minder spectaculair."

Veltman krijgt wel eens kritiek op zijn 'zuigerige' manier van verdedigen. "Nederlanders zeggen over Italianen die keihard verdedigen vaak: wát een mentaliteit, die moeten 'onze verdedigers' ook hebben. Maar als ik er dan tegen PSV alles aan doe om mijn directe tegenstander Lozano uit de wedstrijd te halen, dan zeggen ze: Kijk die gekke IJmuidenaar nou weer. Vinden ze dat ik normaal moet doen. Ach ja."