'Onrechtvaardige' Ballon d'Or-uitslag: 'CR7 beste speler in de geschiedenis'

'Onrechtvaardige' Ballon d'Or-uitslag: 'CR7 beste speler in de geschiedenis'

Gepubliceerd: dinsdag 17 december 2019 om 12:40di 17-12-2019 om 12:40

Cristiano Ronaldo is tekort gedaan tijdens de verkiezing van de Ballon d'Or. Volgens zijn zaakwaarnemer Jorge Mendes had de Portugese ster de prestigieuze award in de afgelopen twee jaar minimaal één keer moeten winnen.

"Als hij nog steeds voor Real Madrid had gespeeld, had hij de Ballon d'Or gewonnen", claimt Mendes in gesprek met Calciomercato. Ronaldo moest de prijs dit jaar aan zijn eeuwige rivaal Lionel Messi laten, terwijl Luka Modric de Gouden Bal in 2018 in ontvangst mocht nemen. "Ik zeg wat ik denk en voor mij voelt het onrechtvaardig. Cristiano werkt hard om hem volgend jaar te winnen."

"Ronaldo heeft de geschiedenis van het voetbal veranderd. Hij heeft een klein land als Portugal groot gemaakt", vervolgt landgenoot Mendes zijn relaas. "Toen hij naar Real Madrid kwam, beëindigde hij de dominantie van FC Barcelona. Er zijn geen vergelijkingen, Cristiano is de allerbeste. CR7 is de beste speler in de geschiedenis van het voetbal."

Mendes wijst tot slot op de prijzen die de 34-jarige aanvaller van Juventus met Portugal veroverde. "Vóór Ronaldo won Portugal niets. Ronaldo heeft het EK en de UEFA Nations League gewonnen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Had Ronaldo de Ballon d'Or verdiend?

Ja, in 2018 en 2019
13%
Ja, in 2018
24%
Ja, in 2019
3%
Nee
61%
(3230 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws