Ajax oefent in Qatar tegen Turkse en Belgische topclub en treft oude bekenden

Ajax oefent in Qatar tegen Turkse en Belgische topclub en treft oude bekenden

17-12-2019 12:48
116

Ajax speelt tijdens het trainingskamp in Qatar oefenwedstrijden tegen Galatasaray en Club Brugge. Dat meldt de Eredivisie-kampioen dinsdag. Bij de Turkse topclub staat oud-Ajacied Ryan Babel onder contract, terwijl Ruud Vormer aanvoerder is van de Belgische formatie.

De ploeg van trainer Erik ten Hag neemt het donderdag 9 januari eerst op tegen Galatasaray, de regerend Turks kampioen. Twee dagen later volgt de ontmoeting met de vijftienvoudig kampioen van België. Beide duels worden gespeeld in het Al-Janoub Stadion, dat ook wordt gebruikt tijdens het WK van 2022.

Ajax vliegt zaterdag 4 januari richting Doha, waar het verblijft op 'een exclusieve trainingslocatie van Aspire Zone'. Op zondag 12 januari keren de Amsterdammers weer terug naar Nederland. Ajax bereidt zich in Qatar voor op de tweede seizoenshelft. De titelhouder hervat de competitie met een thuiswedstrijd tegen Sparta.

Het is de derde keer dat Ajax de tenten opslaat in Qatar. De laatste keer was vijf jaar geleden, toen nog onder coach Frank de Boer.