'Mijn vertrek bij Barcelona had niets te maken met Ballon d'Or of Messi'

'Mijn vertrek bij Barcelona had niets te maken met Ballon d'Or of Messi'

17-12-2019 13:08
15

Neymar heeft een volledige U-turn gemaakt. De Braziliaanse ster wilde afgelopen zomer niets liever dan terugkeren naar FC Barcelona, maar stelt nu geen enkele reden meer te zien om Paris Saint-Germain te verlaten.

"Waarom zou ik willen vertrekken? Ik ben vandaag een Parijzenaar en ik geef honderd procent", zegt de 27-jarige aanvaller tegen France Football. "Ik geef alles op het veld om te winnen met PSG. Ik heb nooit iemand pijn willen doen, maar - zoals ik het zie - als je niet gelukkig bent, moet je vertrekken", doelt hij op zijn transferwens van afgelopen zomer. Een terugkeer naar Camp Nou kwam uiteindelijk niet van de grond.

Neymar benadrukt dat zijn vertrek bij Barça in 2017 niets te maken had met Lionel Messi. "Ik wilde nieuwe doelen. Het had niets te maken met de Ballon d'Or of met het spelen met Messi. Hij is een geweldige speler, de beste die ik ooit heb gezien. Het is geen verrassing dat hij zes keer de Ballon d'Or won. Er zou een Ballon d'Or alleen voor hem moeten zijn. Ik zal altijd van Messi houden."

Of Neymar zelf nog eens de Gouden Bal in ontvangst mag nemen, weet hij niet. "Ik zou hem graag winnen, maar het houdt me niet bezig." De dribbelaar heeft naar eigen zeggen belangrijkere doelen. "Ik wil de Champions League winnen met PSG, maar waar ik het meest ambieer is het winnen van het WK met Brazilië."

De uitspraken van Neymar komen enkele dagen na het nieuws dat hij FC Barcelona opnieuw voor de rechter sleept.