Liverpool en Klopp opgelucht: 'Met Gini niet zo serieus als we dachten'

Liverpool en Klopp opgelucht: 'Met Gini niet zo serieus als we dachten'

17-12-2019 14:54
8

Liverpool moet het woensdag zonder Georginio Wijnaldum stellen in het duel met CF Monterrey in de halve finale van het WK voor clubs. Virgil van Dijk is wel op tijd fit, vertelt manager Jürgen Klopp op een persconferentie.

Wijnaldum viel zaterdag geblesseerd uit in het Premier League-duel met Watford. The Reds vreesden even voor een lange absentie, maar de schade valt mee. "Met Gini was het gelukkig niet zo serieus als we in eerste instantie dachten", zegt Klopp. "Hij is met ons meegereisd en doet hier zijn eerste herstelwerkzaamheden. Daarna kijken we wat hij verder nog nodig heeft. We bekijken het gewoon van dag tot dag, maar morgenavond is hij er hoe dan ook niet bij."

Wijnaldum is de enige speler die ontbreekt. Van Dijk is gewoon van de partij. Achter zijn naam stond even een vraagteken, aangezien de Nederlandse verdediger maandag ontbrak tijdens de training in Doha. "Met Virgil gaat het prima", verschaft Klopp duidelijkheid. "Meerdere spelers herstelden op hun eigen manier, daarom zat hij gisteren niet bij de groep. Maar het gaat prima met hem, net als met de rest van de selectie."