'Als je kans krijgt bij Ajax moet je het waarmaken, dat heb ik nu wel gedaan'

'Als je kans krijgt bij Ajax moet je het waarmaken, dat heb ik nu wel gedaan'

17-12-2019 15:45
27

Sontje Hansen maakte vrijdag als basisspeler zijn debuut in het betaalde voetbal voor Jong Ajax. Dat het zeventienjarige talent ook nog eens tot scoren kwam in de Eerste Divisie-topper tegen SC Cambuur, smaakt naar meer.

Hansen kapte na 82 minuten een Friese tegenstander achter zijn standbeen uit en vond de verre hoek. "Een mooie goal", reageert de aanvaller op de clubsite. "Ik wist gewoon dat ik sowieso één kans zou krijgen. Ik krijg niet zoveel kansen, maar áls ik een kans krijg, scoor ik meestal wel. Dat is een kwaliteit. In de Youth League tegen Lille scoorde ik ook op deze manier. Het blijft te snel gaan voor tegenstanders!"

Hansen zette Jong Ajax op een 0-2 voorsprong in Leeuwarden en zorgde daarmee voor de beslissing. "Ik wilde eigenlijk mijn shirt uittrekken, maar Naci (Ünüvar, red.) hield me tegen. Mooi dat we in dezelfde wedstrijd ons debuut konden maken. Naci en ik spelen al lang samen en zijn goede vrienden."

Hansen moest wel even wennen aan het hogere niveau. "Je speelt tegen oudere spelers, die meer ervaring hebben. Dus moet je meer lopen. Verder moet je voetballend gewoon rustig blijven en je ding doen. Dat heb ik gedaan", stelt de jeugdinternational, die de goede lijn na de winterstop wil doorzetten. "Ik speel nog steeds bij O19, maar wil zo snel mogelijk doorstromen naar Jong Ajax en het eerste. Als je de kans krijgt, moet je het waarmaken. Dat heb ik nu wel gedaan, denk ik."