ADO Den Haag grijpt in en schuift Van As opzij, ook Jansma vertrekt

ADO Den Haag grijpt in en schuift Van As opzij, ook Jansma vertrekt

17-12-2019 15:55 Laatste update: 21:45
223

ADO Den Haag heeft manager voetbalzaken Jeffrey van As per direct op non-actief gezet. Dat bevestigt de club dinsdag. Van As lag onder vuur bij de Haagse achterban, die hem verantwoordelijk houdt voor de sportieve malaise. Ook Kees Jansma vertrekt.

De 47-jarige Van As kreeg dinsdag te horen dat zijn contract in de Hofstad niet wordt verlengd. Daarop is hij per direct vrijgesteld van werkzaamheden, meldt ADO. Van As zal niet meer actief betrokken worden bij het technische beleid van de club.

Wedden

Meer odds

"Met name door de gang van zaken in het huidige seizoen was er onvoldoende draagvlak bij de raad van commissarissen om het contract van Jeffrey te verlengen", reageert algemeen directeur Mohammed Hamdi. "Daarna is hij vrijgesteld van werkzaamheden, zodat hij de tijd krijgt om zich te oriënteren op de toekomst, maar wij ook verder kunnen kijken met betrekking tot het technische beleid voor de langere termijn."

ADO raakte afgelopen zomer steunpilaren Nasser El Khayati, Sheraldo Becker en Wilfried Kanon kwijt. Dat verlies werd onvoldoende opgevangen, mede doordat het salarisbudget met zes ton moest worden teruggeschroefd. Toch richtten de ADO-fans hun kritiek de afgelopen weken op Van As. Zo waren er spandoeken te zien in het Cars Jeans Stadion met teksten als 'Van As Out'.

Van As keerde in januari 2017 terug bij ADO Den Haag, nadat hij tussen 2002 en 2004 als speler actief was bij de club. De afgelopen twee seizoenen eindigde ADO onder zijn leiding nog verdienstelijk als zevende en negende. Hij is na trainer Fons Groenendijk het tweede slachtoffer van de sportieve malaise dit seizoen. De kans is groot dat Groenendijk wordt opgevolgd door Alan Pardew.

Kees Jansma
ADO maakt verder bekend dat Kees Jansma is vertrokken. Hij wil niet langer actief zijn als adviseur van de directie. "Ik heb getracht om de club te voorzien van goede adviezen, maar het échte gevoel dat deze terug te zien zijn in het beleid ontbreekt", laat Jansma weten.