'Door het geval Nouri neemt Ajax geen enkel risico met Daley Blind'

'Door het geval Nouri neemt Ajax geen enkel risico met Daley Blind'

17-12-2019 17:37
122

Ajax neemt geen enkel risico met Daley Blind, laat Ajax-watcher Mike Verweij van De Telegraaf weten. Blind ontbrak afgelopen zondag tegen AZ en mist ook de wedstrijden tegen Telstar en ADO Den Haag. Ajax houdt Blind in de gaten.

Blind raakte vorige week tegen Valencia onwel, maar speelde de wedstrijd wel gewoon uit. Zijn afwezigheid tegen AZ zorgde voor vraagtekens. "Ik heb maandagavond heel kort contact gehad met de persvoorlichter van Ajax, die zegt dat ze het hadden geweten als het heel slecht was geweest", zegt Verweij in de podcast van zijn krant.

"Bij Ajax weten ze niet beter dan dat het gewoon een check is. Ze willen geen risico nemen en veel dingen uitsluiten. Daarom wordt hij op dit moment gecontroleerd. Vanwege de privacywetgeving kunnen ze er niet over communiceren en door het geval Nouri nemen ze geen enkel risico. We moeten gewoon rustig afwachten tot er gecommuniceerd wordt over wat er daadwerkelijk aan de hand is."

"Er gaan over die wedstrijd allerlei verhalen. In de week voor de wedstrijd tegen AZ heeft Donny van de Beek boven de wc-pot gehangen en zijn Joël Veltman en Blind ziek geweest, dus misschien is het een virus waarom hij niet helemaal lekker en licht in z'n hoofd was", vervolgt Verweij. "We kunnen er van alles over roepen, maar laten we gewoon afwachten."