Gerbrands ontslaat Van Bommel: 'Echt ongelooflijk hoe het allemaal is weggegleden'

Gerbrands ontslaat Van Bommel: 'Echt ongelooflijk hoe het allemaal is weggegleden'

17-12-2019 18:00
108

Toon Gerbrands benadrukt dat hij bij het ontslaan van Mark van Bommel niet over een nacht ijs is gegaan. Omdat de resultaten slecht waren bij PSV kon de algemeen directeur niets anders dan hem opzij te zetten.

"Ik vraag altijd aan de trainer, de technisch manager, de scouting en de staf of we met deze selectie onze doelen kunnen behalen na de transferperiode. Als ze nee zeggen wil ik weten waarom en als ze ja zeggen gaan we er vol in", zegt Gerbrands bij PSV TV.

"Het antwoord was ja. Op een aantal punten hebben we dat bewezen, want in de Europa League stonden we bovenaan. Het is echt ongelooflijk hoe het in zes à zeven weken allemaal is weggegleden en we het kwijt zijn geraakt. Als we vijf of zes overwinningen hadden behaald in plaats van twee (in de laatste twaalf duels, red.) zouden we misschien nog meedoen om de hoogste plaatsen, maar nu niet."

"Je doet er alles aan om het voor elkaar te krijgen. Neem aan dat het hier heel zorgvuldig is gegaan. We hebben veel geduld gehad en dingen geprobeerd, maar op een gegeven moment krijg je te maken met de wetten van de topsport: er moet worden gepresteerd. In deze situatie hopen we het op de rails te krijgen", zegt Gerbrands.