Gerbrands acht blamage PSV niet realistisch: 'Dat moet niet gebeuren'

Gerbrands acht blamage PSV niet realistisch: 'Dat moet niet gebeuren'

17-12-2019 19:58
108

Ernest Faber werd maandag door PSV aangesteld tot het einde van het seizoen. Een bewuste keuze, laat algemeen directeur Toon Gerbrands een dag later weten. 

Gerbrands vond het geen goed idee om Faber maar voor een paar wedstrijden aan te stellen. "Dan krijg je iedere keer onrust. Als je zegt dat dit voor twee weken is, dan vragen mensen over twee weken waar de nieuwe hoofdtrainer blijft", zegt Gerbrands bij PSV TV.

Wedden

Meer odds

"Dat is een heel zorgvuldig proces. Als je een nieuwe hoofdtrainer gaat zoeken, moet het ook goed zijn. We zitten in een lopend seizoen. Het is niet heel eenvoudig, wie zijn er beschikbaar? Als je zondagavond tussen elf en twaalf uur besluit te stoppen, ligt er ook geen batterij aan trainers klaar. Dan zouden we het met voorbedachte rade hebben gedaan. Dat is niet zo."

PSV heeft geen scenario klaarliggen voor wanneer het mis gaat in de TOTO KNVB Beker tegen GVVV. Gerbrands: "Dat moet niet gebeuren, laten we daar duidelijk over zijn. De prijs die we kunnen winnen is de beker, dus dat krijgt prioriteit nummer één. We moeten punten inhalen in de competitie. Er ligt geen scenario voor als dit of als dat."