Grote verrassing in Enschede: Go Ahead wint in Grolsch Veste en bekert verder

Grote verrassing in Enschede: Go Ahead wint in Grolsch Veste en bekert verder

Gepubliceerd: dinsdag 17 december 2019 om 20:19di 17-12-2019 om 20:19

Laatste update: dinsdag 17 december 2019 om 23:14di 17-12-2019 om 23:14

Een daverende verrassing in de tweede ronde van de KNVB Beker: Go Ahead Eagles bekert verder na een spectaculaire 2-5 overwinning op FC Twente. De bezoekers uit Deventer kwamen snel op een 0-2 voorsprong, zagen Twente helemaal terugkomen, maar liepen door een doelpunten van Martijn Berden, Richard van der Venne en Antoine Rabillard uiteindelijk uit naar een ruime overwinning.

Go Ahead overrompelde Twente in de beginfase volledig. Het was Rabillard die al snel de 0-1 op het scorebord zette voor de gasten. Hij schatte een voorzet van Elso Brito op waarde, kwam simpel voor Peet Bijen en wist de bal met zijn knie achter Joël Drommel te krijgen. Het was Bijen die zijn ongelukkige rol bij de 0-1 nog wat extra kracht bijzette bij de 0-2. De verdediger maakte een opzichtige overtreding in zijn eigen strafschopgebied en scheidsrechter Jeroen Manschot was onverbiddelijk: Jeroen Veldmate schoot Go Ahead vervolgens vanaf de stip op 0-2.

Langzaam maar zeker begon bij Twente het besef door te dringen dat er uit een ander vaatje getapt moest worden. De Enschedeërs werden in het zadel geholpen: na een handsbal van een Go Ahead-verdediger in het strafschopgebied ging de bal ook aan de andere kant van het veld op de stip: Aitor Cantalapiedra schoot koeltjes de 1-2 binnen.

Na rust leek de thuisploeg de rollen om te draaien. Peet Bijen maakte zijn foutjes van de eerste helft goed door een vrije trap van Aitor via de binnenkant van de paal achter Go Ahead-keeper Jay Gorter te koppen voor de 2-2. Het lukte Twente daarna echter niet om door te drukken. De gasten uit Deventer bleven gevaarlijk met een aantal counters en kwamen uiteindelijk zelfs weer op voorsprong. Na een goede pass van Elmo Lieftink schoot Berden de bal via Drommel in het Twente-doel.

Twente kon dus weer in de achtervolging, maar een vuist maken lukte de ploeg absoluut niet. De supporters van de thuisploeg probeerden hun team naar voren te schreeuwen, maar ondanks die aanmoedigingen besliste Go Ahead de wedstrijd aan de andere kant van het veld. Richard van der Venne schoot de bevrijdende 2-4 binnen voor de gasten.

De wedstrijd ging vervolgens richting zijn einde. De kwelling voor de Twente-spelers werd door Rabillard nog wat erger gemaakt. De middenvelder schoot als kers op de taart de vijfde Go Ahead-treffer van de avond achter Drommel na een prima dieptebal van Van der Venne. Het betekent dat de club uit Deventer het avontuur in de beker voort mag zetten, bij Twente zal het na afloop van de wedstrijd flink gerommeld hebben in de kleedkamer.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws