ME en politie paraat in Enschede, vertraging bus Go Ahead, 'schaam je kapot'

ME en politie paraat in Enschede, vertraging bus Go Ahead, 'schaam je kapot'

17-12-2019 21:04
122

Een deel van de FC Twente-aanhang wilde verhaal halen na de smadelijke bekeruitschakeling tegen Go Ahead Eagles. Na de 2-5 thuisnederlaag bleef een gedeelte van de harde kern in de buurt van de Grolsch Veste hangen en moest de ME ingezet worden.

Op beelden van De Telegraaf is te zien hoe de ME de hoofdingang van het stadion bewaakt. Een deel van de aanwezige FC Twente-supporters reageerde zijn frustratie af door 'schaam je kapot, schaam je kapot, schaam je, schaam je, schaam je kapot' te zingen.

Volgens de Stentor en TC/Tubantia wilden een aantal Enschedese fans zich ook tegen de bezoekers uit Deventer keren. De regionale media melden dat de politie 'met honden en paarden' moest uitrukken om erger te voorkomen. De spelersbus van Go Ahead liep hierdoor enige vertraging op.

In Enschede en omstreken is de onrust toegenomen, na de matige resultaten van de afgelopen tijd. De ploeg van Gonzalo García wacht sinds de 2-1 zege op PEC Zwolle van zondag 10 november alweer vijf wedstrijden op een overwinning.