Heerenveen bezorgt Roda dramatische terugreis, één helft genoeg voor Vitesse

Heerenveen bezorgt Roda dramatische terugreis, één helft genoeg voor Vitesse

17-12-2019 21:35 Laatste update: 22:24
25

De 19.45 uur-ronde op dinsdagavond heeft geen grote KNVB Beker-surprises opgeleverd. Vlak nadat FC Twente zich liet verrassen door Go Ahead Eagles, bereikten sc Heerenveen en Vitesse wél de achtste finales.

SC Heerenveen-Roda JC 2-0
Roda JC kroop in het verre Heerenveen meerdere malen door het oog van de naald, leek de rust te halen met een 0-0 stand, maar liet zich vlak voor de pauze alsnog verrassen: vlak nadat Rodney Kongolo de paal had geraakt, tekende Mitchell van Bergen op aangeven van Chidera Ejuke voor de openingstreffer. Hiermee was het beslissende gat geslagen: Joey Veerman verdubbelde kort na rust de marge met een geplaatst schot. Roda gaf zich gewonnen en kon zich alvast opmaken voor een ellenlange terugreis.

Vitesse-ODIN '59 4-0
De bekerwinnaar van 2017 had aan één helft genoeg tegen cupfighter ODIN '59. De Derde Divisie-club uit Heemskerk had vorig seizoen nog FC Emmen uitgeschakeld, maar kwam in Arnhem niet in de buurt van een nieuwe bekerstunt. Thomas Buitink opende de score met een bekeken wippertje en Oussama Darfalou, Patrick Vroegh en Tomás Hájek tilden de marge nog voor rust naar 4-0. Vitesse geloofde het verder wel: de in minuut 60 gevierde zestigste verjaardag van ODIN was het enige memorabele moment van de tweede helft.

Overige uitslagen:
Excelsior-FC Eindhoven 0-2
Katwijk-TOP Oss 0-0 (TOP Oss wint na strafschoppen)
IJsselmeervogels-SteDoCo 1-0