Doelpuntenfestijn bij Dortmund-Leipzig: topper in Bundesliga eindigt onbeslist

Doelpuntenfestijn bij Dortmund-Leipzig: topper in Bundesliga eindigt onbeslist

17-12-2019 22:23 Laatste update: 23:26
25

Borussia Dortmund en RB Leipzig hebben allebei een punt overgehouden aan het onderlinge treffen in het Signal Iduna Park. Het vloog alle kanten op in Dortmund, maar uiteindelijk blijft het verschil in punten tussen koploper Leipzig en nummer twee Dortmund vier na een 3-3 gelijkspel. Ook op een tweetal andere velden werd gespeeld.

Er leek in de eerste helft geen vuiltje aan de lucht voor Dortmund, dat Leipzig goed onder druk zette en verreweg het meeste balbezit had. Het resulteerde in de openingstreffer van Julian Weigl: de middenvelder schoot met stuit richting het doel van Leipzig-keeper Péter Gulácsi en de Hongaarse sluitpost ging niet vrijuit. Hij lag te vroeg op de grond en kon niet meer voorkomen dat de bal in het doel viel.

Deze treffer leek Dortmund vleugels te geven. Leipzig kwam nauwelijks op de vijandelijke helft en moest niet veel later ook de 2-0 slikken. Julian Brandt zorgde er met een heerlijke aanname voor dat hij meerdere Leipzig-verdedigers het bos in stuurde en schoot vervolgens beheerst binnen. Het eerste gevaar van de uitploeg kwam pas vlak voor rust, maar Roman Bürki was bij de les en hield zijn doel schoon.

Na rust golfde het spel heen en weer. Leipzig kreeg de aansluitingstreffer al snel cadeau. Bürki kwam ver uit zijn doel om weg te koppen, maar raakte deze totaal verkeerd. De bal kwam voor de voeten van Timo Werner die niet twijfelde en de 1-2 binnenschoof. Toen Brandt niet veel later de Leipzig-spits over het hoofd zag bij een terugspeelbal was de spanning volledig terug: Werner omspeelde Bürki en tikte binnen.

Dortmund kreeg dan wel twee ferme tikken achter elkaar, het was Jadon Sancho die de thuisploeg al snel daarna weer op voorsprong zette. De aanvaller schoot na goed voorbereidend werk van Marco Reus de 3-2 achter Gulácsi.

Daarmee was het feest echter nog niet afgelopen in Dortmund: Leipzig creëerde na de twee treffers van Werner dan wel weinig, het kwam wel weer op gelijke hoogte. Patrik Schick kreeg de bal vanuit de kluts voor zijn voeten in het strafschopgebied en twijfelde geen moment. Hij schoot de bal achter een kansloze Bürki. Hierdoor blijft het verschil in punten tussen koploper Leipzig en nummer twee Dortmund vier punten.

Overige uitslagen:
1. FC Union Berlin - Hoffenheim 0-2
FC Augsburg - Fortuna Düsseldorf 3-0
Werder Bremen - Mainz 05 0-5