Van Leeuwen bespreekt FC Twente-problemen: Crisis is er in het Midden-Oosten

Van Leeuwen bespreekt FC Twente-problemen: "Crisis is er in het Midden-Oosten"

17-12-2019 22:07
63

FC Twente-trainer Gonzalo García lijkt niet te hoeven vrezen voor een Mark van Bommel-scenario, verzekert technisch directeur Ted van Leeuwen. De Tukkers zijn na een sterke start afgezakt in de competitie en werden dinsdag uit de beker geknikkerd door Go Ahead Eagles.

Bij PSV werd er ingegrepen na een serie met twee overwinningen uit twaalf officiële wedstrijden: FC Twente won in aanloop naar de smadelijke 2-5 tegen Kowet slechts twee van zijn laatste elf competitiewedstrijden. Van Leeuwen wil desondanks niet van een sportieve crisis spreken. "Crisis is er in het Midden-Oosten... En als er al een crisis is, dan is die er om overwonnen te worden. Daar werken we allemaal keihard aan, ook de trainers, ook de spelers. Er zijn geen jongens die uit de pas lopen", laat hij weten aan FOX Sports.

Een ontslag van García zou bovendien niets oplossen, denkt de TD. "Dat is maar zelden een recept, dat kun je alleen gebruiken als het niet meer klikt tussen de trainer en de spelersgroep. Onderzoeken hebben bovendien uitgewezen dat dit effect van korte duur is." De trainer sprak onlangs de hoop op winterse versterkingen uit: volgens Van Leeuwen is er 'wat geld' in Enschede. "Maar daar moeten we voorzichtig mee omgaan. We moeten ook kijken of we nog spelers kwijtraken, dus het wordt voorzichtig afwegen."