Nederlanders kennen dramatische avond: Villa laat geen spaan heel van Liverpool

17-12-2019 22:36 Laatste update: 22:42
58

Een jeugdig Liverpool heeft in de League Cup niet voor een verrassing kunnen zorgen tegen Aston Villa. Vrijwel de gehele eerste selectie van Liverpool is afgereisd naar het WK voor clubs, waardoor de talenten aan mochten treden tegen Aston Villa, maar dat werd geen succes. Bij rust stond het al 4-0 in het voordeel van de thuisploeg, diep in de blessuretijd van de tweede helft maakte het nog de 5-0.

Het werd dus een dramatische avond voor Liverpool, waar Sepp van den Berg en Ki-Jana Hoever in de basis mochten beginnen. De talenten stonden vanaf minuut één onder druk op Villa Park. De jongelingen van Liverpool hielden het een kwartier vol voordat de eerste treffer viel. Conor Hourihane schoot een vrije trap vanaf de hoek van het strafschopgebied in één keer achter Liverpool-keeper Caoimhin Kelleher.

Het ging na de openingstreffer van kwaad tot erger voor Liverpool. Een voorzet van Ahmed El-Mohamady werd door Morgan Boyes ongelukkig van richting veranderd, waardoor deze pardoes over Kelleher heen in het doel viel.

Aston Villa nam geen genoegen met deze tussenstand en was een aantal klassen beter dan Liverpool. Al snel zorgde Van den Berg er met een fout in de achterhoede voor dat de 3-0 op het scorebord kwam. De Nederlander leverde de bal veel te makkelijk in en zag Jonathan Kodjia ervandoor gaan. De spits van Villa maakte geen fout en schoot raak.

Ook bij de volgende treffer van Kodjia zag Van den Berg er niet al te best uit. De spits kon gemakkelijk voor zijn man komen na een voorzet van El-Mohamedy en tikte de bal achter een kansloze Kelleher. Na rust trapte de thuisploeg op de rem en liet het na een monsterscore neer te zetten. Wesley maakte in de blessuretijd van de wedstrijd nog de 5-0 en daar bleef het bij. Hierdoor zit het bekeravontuur in de League Cup erop voor de jonkies van coaches Jürgen Klopp en Pepijn Lijnders.