Fortuna bouwt verder aan waanzinnige reeks in Zuid-Limburg en bekert verder

17-12-2019 22:33 Laatste update: 23:30
31

Fortuna Sittard heeft zijn indrukwekkende thuisreeks een passend vervolg gegeven. De ploeg van Sjors Ultee staat in alle competities op zeven (!) achtereenvolgende thuiszeges: na Feyenoord, VVV-Venlo, tweemaal ADO Den Haag, FC Groningen en RKC Waalwijk moest ook PEC Zwolle eraan geloven in de beker. Het werd 3-0 voor de thuisploeg.

De Blauwvingers haalden zaterdagavond drie hele belangrijke punten op bij VVV-Venlo, maar het tweede bezoek aan Limburg beviel de ploeg van John Stegeman een stuk minder. Fortuna overklaste de gasten uit Zwolle voor rust en liep uit naar een 2-0 voorsprong: Bassala Sambou schoot raak na een slim overstapje van Amadou Ciss, Rasmus Karjalainen speelde zich op slag van rust knap vrij en schoot beheerst raak.

Stegeman greep halverwege in en bracht Reza Ghoochannejhad: PEC maakte er meer werk van in het regenachtige Sittard en invaller-doelman Azbe Jug moest steeds vaker handelend opreden. Twintig minuten voor tijd deed Darryl Lachman zijn eigen ploeg de das om: de centrale verdediger raakte een voorzet van Mark Diemers totaal verkeerd en schoot de bal via de lat achter zijn eigen doelman Michael Zetterer.

Het duel was hiermee beslist. Fortuna Sittard reist zaterdag af naar Willem II: in januari 2020 mag Vitesse proberen om de indrukwekkende thuisreeks van de Zuid-Limburgers te beëindigen. PEC sluit het decennium af met een bezoek aan PSV.