'Elf visjes' van PEC kopje onder in Sittard: Alsof we op schoolreisje waren

'Elf visjes' van PEC kopje onder in Sittard: "Alsof we op schoolreisje waren"

17-12-2019 22:56 Laatste update: 22:59
24

PEC Zwolle wacht dinsdagnacht nog een lange busreis, nadat men door Fortuna Sittard hardhandig uit de strijd om de KNVB Beker werd gegooid. Aanvoerder Pelle Clement bood na afloop zijn excuses aan de meegereisde supporters aan en oordeelde na afloop hard over het spel van zijn ploeg.

De 23-jarige middenvelder zag hoe PEC zich voor rust liet afbluffen en vervolgens een 2-0 achterstand niet meer te boven kwam. "Onthutsend slecht", liet hij na afloop weten aan FOX Sports. "Geen intensiteit, geen beleving... Het leek net alsof we op schoolreisje waren."

Wedden

Meer odds

Het optreden in Sittard staat in schril contrast met de prima wedstrijd van zaterdag, toen PEC verderop in Limburg drie cruciale punten pakte bij VVV-Venlo. "Iedereen wist dat dat een enorm belangrijke wedstrijd was. Misschien zijn er jongens die er te makkelijk over denken, dat we hiernaartoe kunnen en weer zo makkelijk kunnen voetballen... Maar als je niet minimaal dezelfde strijd levert als Fortuna, dan krijg je dit", aldus Clement.

De captain zag een gebrek aan samenhang bij zijn ploeg. "In de eerste helft leken we wel elf visjes. Dan ging er één druk zetten, dan weer niet... Maar totaal niet samen. We hadden geen karakters in de ploeg die de boel bij elkaar kunnen houden."