Van Nistelrooy met Oranje mee naar EK: 'Wil hem om meerdere redenen graag in staf'

Van Nistelrooy met Oranje mee naar EK: 'Wil hem om meerdere redenen graag in staf'

17-12-2019 23:17 Laatste update: 18-12-2019 00:02
32

Ronald Koeman is blij dat hij Ruud van Nistelrooy toe heeft kunnen voegen aan de staf van het Nederlands elftal voor het EK van 2020. De voormalig spits weet volgens de bondscoach hoe het er aan toe gaat tijdens eindtoernooien. Ook Maarten Stekelenburg voegt zich bij de technische staf van Oranje. 

"Ik wil Ruud om meerdere redenen dan graag in mijn staf", begint Koeman in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Eén ervan is dat hij weet wat het is om zelf toernooien te spelen. En dat ook nog als spits. Wij hebben een aantal heel grote talenten in aanvallend opzicht, het lijkt me dat die graag met iemand als Ruud praten en werken. (...) Zijn ervaringen kunnen tijdens het EK waardevol zijn."

Van Nistelrooy sluit pas in mei aan bij Oranje. De coach van PSV O19 maakt eerst dit seizoen af in Eindhoven. "Ruud zal de eerstkomende interlands van maart ook al bekijken", vervolgt Koeman. "Maar hij stroomt in de staf in bij de start van de EK-voorbereiding, dus ergens in mei."

De andere aanwinst in de technische staf bij Oranje is Stekelenburg. Ook over hem is Koeman erg te spreken. "Ik ken Maarten als een goede trainer, ik heb hem aan het werk gezien bij Onder 17 en Onder 19 en hoe hij werkt sluit goed aan bij onze visie bij het Nederlands elftal. We wilden kijken of we het vertrek van Kees intern konden opvangen. Maarten past volgens mij goed in ons team", sluit de bondscoach af.