Stegeman woest op PEC Zwolle-spelers: 'We voetballen ook niet tegen Ajax of AZ'

Stegeman woest op PEC Zwolle-spelers: 'We voetballen ook niet tegen Ajax of AZ'

17-12-2019 23:55
49

PEC Zwolle-coach John Stegeman heeft geen goed woord over voor de prestatie van zijn team op bezoek bij Fortuna Sittard. PEC verloor kansloos met 3-0 op bezoek in Sittard en is uitgeschakeld in de KNVB Beker.

"Sommige dingen snap ik echt niet, dat je zo kan voetballen", begint Stegeman zijn betoog voor de camera van FOX Sports. "We voetballen, met alle respect, ook niet tegen Ajax of AZ. Dit is een ploeg waar we volgens mij competitief mee kunnen zijn, maar zij knallen erop en zijn enthousiast, fel en scherp. Ze doen ons pijn, omdat wij overal achteraan hobbelen." Er zit maar één ding op volgens de PEC-coach. "Control, alt, delete."

"Als supporter ga je doordeweeks op dinsdagavond naar Sittard om je ploeg aan te moedigen, dan mag je wel een ander PEC zien. Volgens mij zijn we niet eens over de middenlijn geweest. Ik ben verantwoordelijk, dus ik neem de schuld ook op me."

De coach wisselde al voor de rust. Rick Dekker werd vervangen door Sai van Wermeskerken. "Ik wilde al eerder wisselen. Een signaal afgeven naar het elftal", gaf hij later aan in gesprek met RTV Oost. "Dat vond ik nodig, want het eerste gedeelte van de wedstrijd hebben we helemaal niet meegedaan. Deze wedstrijd wil ik heel snel uit mijn geheugen wissen. Een pijnlijke ervaring en een pijnlijke avond."