Van Gaal geeft uitsluitsel: 'Bevriend met Gerbrands, maar hij weet dat'

Van Gaal geeft uitsluitsel: 'Bevriend met Gerbrands, maar hij weet dat'

18-12-2019 07:16
99

Louis van Gaal benadrukt dat de kans heel klein is dat hij als trainer van PSV aan de slag gaat. De ex-bondscoach van Oranje bewaart wel goede herinneringen aan zijn samenwerking met Toon Gerbrands, die momenteel algemeen directeur is in Eindhoven.

"Ik ben daar een geschikt persoon voor, ja", grapt Van Gaal bij Beau over de vacature bij PSV. "Ik ben bevriend met Toon Gerbrands. Daar heb ik geweldige jaren mee gehad bij AZ. Eigenlijk mijn aantrekkelijkste jaren als trainer, omdat de voorwaarden werden ingevuld door Gerbrands en Marcel Brands. Maar Toon weet dat ik met pensioen ben en daar niet zo snel van terugkom."

Van Gaal was eerder in beeld bij Feyenoord om Giovanni van Bronckhorst op te volgen. "Truus (zijn vrouw, red.) zei: Je mag wel trainer worden van Feyenoord. Zij hebben mij inderdaad gevraagd. Maar ik zei tegen Truus: nu ben je wel erg inconsequent", doelt hij op het feit dat zijn vrouw fan is van de Rotterdamse club.

Van Gaal geniet van zijn pensioen en is blij dat hij zich in de luwte bevindt. Ook vanwege zijn vrouw. "Zij kon er niet zo goed tegen. Ik zat midden in die wereld, maar zij zag wat er allemaal gezegd en geschreven werd over mij. Dat was niet altijd leuk. Ik ben ook liever in de anonimiteit."