'Je kunt misschien zeggen dat ik gespeeld had als ik bij Feyenoord was gebleven'

'Je kunt misschien zeggen dat ik gespeeld had als ik bij Feyenoord was gebleven'

Gepubliceerd: woensdag 18 december 2019 om 07:34wo 18-12-2019 om 07:34

Bart Nieuwkoop verruilde Feyenoord afgelopen zomer op huurbasis voor Willem II. De 23-jarige rechtsback doet het uitstekend met de Tilburgers, maar in De Kuip had mogelijk ook de nodige speeltijd in het verschiet gelegen.

"Het is mooi dat Tyrell Malacia speelt en dat Lutsharel Geertruida als rechtsback een kans krijgt. Achteraf kun je misschien zeggen dat ik gespeeld had als ik bij Feyenoord was gebleven", zegt Nieuwkoop tegen het Brabants Dagblad. Hij benadrukt desondanks blij en gelukkig te zijn bij Willem II. "Ik speel hier tegenwoordig elke week. Dan ga ik niet kijken van: 'als, als'."

"Ik heb helemaal geen spijt van mijn overgang naar Willem II. Bij Feyenoord heb ik een aantal jaartjes op de bank gezeten en was het plezier een tijdje niet optimaal. Het plezier is weer helemaal terug, zeker met de huidige resultaten", vervolgt Nieuwkoop, die met de ploeg van coach Adrie Koster op een verrassende derde plaats staat in de Eredivisie. De club vestigde al een nieuw puntenrecord in de eerste seizoenshelft.

"Dat zijn hartstikke mooie dingen voor een club en het is heel leuk dat je daar deel van uitmaakt. Het vervult me met een bepaalde trots. Bij Feyenoord zat ik bij de selectie toen er na achttien jaar weer een landstitel gehaald werd. Zo'n gevoel geeft dat", besluit Nieuwkoop, die nog tot medio 2021 vastligt bij de Rotterdammers.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Gaat Nieuwkoop nog slagen bij Feyenoord?

(1022 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws