Tadic: 'Niet makkelijk, maar dat probeer ik wel over te brengen op anderen'

Tadic: 'Niet makkelijk, maar dat probeer ik wel over te brengen op anderen'

18-12-2019 08:46
23

Dusan Tadic was vorig seizoen één van de uitblinkers tijdens de triomftocht van Ajax in de Champions League, maar dit seizoen zijn de Amsterdammers al uitgeschakeld in het miljardenbal. De ploeg van coach Erik ten Hag verloor zelfs al drie duels op rij.

Ajax ging eerst onderuit tegen Willem II (0-2), werd vervolgens door Valencia uit de Champions League gekegeld (0-1) en de anticlimax volgde zondag in de Eredivisie-topper tegen AZ (1-0). "Juist op moeilijke momenten moet je proberen op te staan en karakter te tonen", zegt Tadic tegen Trouw. "Dat is mentaal niet makkelijk, maar dat is wel wat ik probeer over te brengen op anderen."

De Servische aanvoerder steekt nog niet in de vorm van vorig jaar. Tegen Valencia kon hij Ajax niet helpen. "Ik probeer altijd mijn best te doen", reageert de aanvaller op de vraag of het een frustrerende avond was. "Soms scoor ik, soms geef ik een assist, maar dat is niet belangrijk. Het gaat erom dat we winnen. Daarvoor werk ik keihard. Ik probeer het team te geven wat het nodig heeft."

Tadic en Ajax nemen het woensdagavond in de KNVB Beker op tegen Telstar. De aftrap in Velsen is om 18.30 uur.