Veenendaalse amateurs treffen PSV: 'Nog nooit van PSV verloren in de beker'

Veenendaalse amateurs treffen PSV: 'Nog nooit van PSV verloren in de beker'

18-12-2019 09:49
41

Bij GVVV, de Veenendaalse tweededivisionist waar PSV woensdagavond in het kader van het bekertoernooi op bezoek gaat, kijkt men volgens Berry Powel massaal uit naar de komst van de Eindhovense topclub.

Powel (39), die op dit moment spits is bij GVVV maar eerder meer dan 350 wedstrijden in het betaalde voetbal speelde, verwacht een getergd PSV. "Ik denk niet dat ze het zich kunnen veroorloven om te struikelen in Veenendaal", zegt hij tegenover het Algemeen Dagblad. "Zij zijn natuurlijk extra gebrand omdat het niet goed gaat in de competitie."

Rondom de club kijkt iedereen uit naar het bekerduel. "Gelijk na de loting heb je het er met iedereen over en is de club er druk mee", legt Powel uit. "Het is een hele happening. Ik denk dat de blauwe zijde van Veenendaal er heel erg naar uitkijkt."

Tijdens zijn carriere in de Eredivisie, voor onder anderen De Graafschap, FC Groningen en ADO Den Haag, verloor Powel vaak van PSV. In de beker ging het een stuk beter. "Ik heb nog nooit verloren van PSV in het bekertoernooi", zegt een lachende spits. "Wie weet hoe lang ik dat nog vol kan houden."