'Feyenoord wil overbodige spelers kwijt, Advocaat mogelijk langer in De Kuip'

'Feyenoord wil overbodige spelers kwijt, Advocaat mogelijk langer in De Kuip'

Gepubliceerd: woensdag 18 december 2019 om 10:16wo 18-12-2019 om 10:16

Hoewel de kersverse technisch directeur Frank Arnesen opzoek gaat naar een nieuwe trainer voor Feyenoord, valt het niet uit te sluiten dat Dick Advocaat nog een seizoen blijft. Dat meldt Voetbal International. De Kleine Generaal zal in ieder geval het mes in zijn selectie zetten.

Advocaat wil in januari af van spelers die het niveau tijdens de trainingen omlaag halen. De voormalig bondscoach wil in samenwerking met Arnesen een aantal overbodige krachten laten gaan. Zo kunnen Jan-Arie van der Heijden, Yassin Ayoub, Renato Tapia en Liam Kelly uitzien naar een andere club. Wouter Burger en de jonge aanvallers Naoufal Bannis en Marouan Azarkan mogen op huurbasis vertrekken uit De Kuip.

Ook de voorhoede van Feyenoord ontkomt niet aan de grote schoonmaak. Zo heeft ex-international Luciano Narsingh nog geen moment kunnen overtuigen. Datzelfde geldt voor Sam Larsson. 'De Zweed krijgt nu al drie jaar de kans, maar zo langzamerhand kan de conclusie wel getrokken worden dat Larsson niet past bij Feyenoord. Een tussentijds vertrek lijkt dan ook bespreekbaar', schrijft VI.

Feyenoord hoopt met het vertrek van diverse krachten ruimte te maken in het spelersbudget. Advocaat wil er een middenvelder bij, het liefst één met scorend vermogen. De spitspositie geniet echter prioriteit. Nicolai Jörgensen worstelt met zijn vorm en is bovendien vaak geblesseerd. Aan een alternatief voor de Deen ontbreekt het momenteel.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Moet Feyenoord nog een seizoen door met Advocaat?

(9491 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws