'Transfer naar Bayern in de maak: nieuw contract bij Manchester City afgewezen'

'Transfer naar Bayern in de maak: nieuw contract bij Manchester City afgewezen'

Gepubliceerd: woensdag 18 december 2019 om 10:34wo 18-12-2019 om 10:34

Leroy Sané heeft zijn zinnen gezet op een transfer naar Bayern München in januari. De 23-jarige vleugelspeler heeft een nieuw contractvoorstel van Manchester City afgewezen, zo meldt BILD woensdag.

Bayern was afgelopen zomer al in de markt voor Sané, maar de vraagprijs van 150 miljoen euro van Manchester City stond een overstap in de weg. Bovendien scheurde de Duitse international een kruisband in zijn rechterknie, waardoor hij naar verwachting tot eind februari is uitgeschakeld. De Bundesliga-titelhouder wilde dan ook pas na dit seizoen een nieuwe poging wagen, maar Sané lijkt niet te willen wachten.

De pijlsnelle aanvaller aast al enige tijd op een overstap naar de Allianz Arena, aangezien hij een moeizame relatie heeft met City-manager Pep Guardiola en niet zeker is van een basisplaats. Dat hij naar een transfer neigt maakte hij onder meer kenbaar door zich te laten operereren door de bij Bayern hoog aangeschreven arts Christian Fink, en niet door Ramon Cugat, een arts in Barcelona die hem werd aangeraden door Guardiola.

Nu Sané ook zijn medio 2021 aflopende verbintenis weigert te verlengen, zit er voor City niet veel anders op dan hem in januari of uiterlijk komende zomer te verkopen. The Citizens willen hem in ieder geval niet gratis laten gaan, omdat ze vanwege de Financial Fair Play-regels de boekhouding op orde moeten brengen. De verwachting is dat beide clubs snel in gesprek gaan. Sané lijkt inmiddels flink minder dan 150 miljoen te moeten kosten.

Poll

Waar zie jij Sané liever spelen?

(2167 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws