Van Gaal: 'Ook voor Oranje groot gemis, want dat waren de twee spitsen'

Van Gaal: 'Ook voor Oranje groot gemis, want dat waren de twee spitsen'

18-12-2019 10:46
29

Louis van Gaal vreest dat Memphis Depay niet op tijd hersteld is van zijn zware knieblessure om in actie te komen op het EK 2020. De voormalig bondscoach leeft mee met de aanvaller, die hij bij Oranje en Manchester United onder zijn hoede had.

Memphis scheurde zondag tijdens het Ligue 1-duel van Olympique Lyon met Rennes (0-1) zijn voorste kruisband. "Dat is echt heel erg, voor hem op de eerste plaats", reageert Van Gaal bij Beau op RTL4. "Want het is een kruisbandblessure. Dus dat is niet zo één-twee-drie opgelost. Dat gaat zeker zes maanden duren. En dan ben je nog niet fit, nog niet wedstrijdfit."

"Dus hij zal het EK niet halen en dat is voor iedere speler een groot gemis", vervolgt Van Gaal. "En het is ook voor het Nederlands elftal een groot gemis. Want naast Depay is Malen ook geblesseerd. Ik weet nog niet de ernst van die blessure, maar dat waren de twee spitsen", aldus Van Gaal. "Dan heb je nog De Jong en Weghorst, maar dan ga je op een andere manier voetballen."

Van Gaal nam overigens geen contact op met zijn voormalige pupil Memphis. "Ik heb geen telefoonnummer meer van hem, anders had ik wel een appje gestuurd."