Gravenberch in actie tegen SC Cambuur

'Ajax heeft geen plan met jeugdspelers en dat mag Ten Hag zich aanrekenen'

'Ajax heeft geen plan met jeugdspelers en dat mag Ten Hag zich aanrekenen'

18-12-2019 11:24
173

Het ontbreekt bij Ajax aan een duidelijk plan met de talenten die op de deur kloppen. Dat mag trainer Erik ten Hag zich aanrekenen, vertelt clubwatcher Mike Verweij van De Telegraaf in de podcast van de ochtendkrant.

"Om de dag wordt er vergaderd over elke jeugdspeler, op een gegeven moment komen ze in Jong Ajax en dan lijkt er helemaal geen plan meer te zijn", vertelt Verweij. "Wat gebeurt er met Ekkelenkamp, Eiting en Gravenberch? Het lijkt er op dit moment op dat je beter niet in Jong Ajax kan komen, want dan kom je nooit in het eerste."

Verweij vraagt zich af wat het perspectief is voor talenten als Kenneth Taylor, Brian Brobbey en Sontje Hansen, die zich langzaam aandienen bij Jong Ajax en het eerste elftal. "Het Ajax-publiek wil af en toe een Ünüvar, Hansen, Brobbey of Taylor. Dat is iets wat Ten Hag zich mag aanrekenen. Hij is heel erg met zijn eigen cv bezig, alleen je ziet hem nooit bij Jong Ajax of O19."

"Ten Hag is volledig gefocust op het eerste elftal", vervolgt Verweij, die een taak ziet weggelegd voor directeuren Marc Overmars en Edwin van der Sar. "Als dat inhoudt dat er geen enkele jeugdspeler meer doorkomt, dan móét de directie op een gegeven moment zeggen: dit willen we anders."