Koeman: 'Ik zie vooral aanvallend grote talenten met een geweldige toekomst'

Koeman: 'Ik zie vooral aanvallend grote talenten met een geweldige toekomst'

18-12-2019 12:26
72

Ronald Koeman hamert op duidelijkheid bij het Nederlands elftal, of de boodschap nu positief of negatief is. De bondscoach stelt dat acht of negen posities in Oranje vaststaan, waardoor 'heel goede voetballers niet kunnen spelen'.

"Het beste voorbeeld zijn Stefan de Vrij en Nathan Aké, twee echt geweldige verdedigers", zegt Koeman in een uitgebreid interview met Voetbal International. "De een staat bovenaan in Italië met Inter, de ander speelt al jaren in de Premier League en kan zomaar een stapje hogerop maken. Maar dan heb je wel Matthijs de Ligt en Virgil van Dijk voor je staan."

Koeman haalde vorige maand Calvin Stengs en Myron Boadu voor het eerst bij Oranje. Hij merkte dat de AZ-aanvallers hun best moesten doen om aan te haken. Dat komt vooral door een verschil in intensiteit tussen de Eredivisie en de grote Europese competities, stelt de keuzeheer. "Daarom is het juist goed dat te laten voelen. Dan hebben ze een inkijkje gehad in wat het Nederlands elftal vraagt, maar ze zijn dusdanig goed dat ze dat heel goed kunnen bespelen."

Mede door het vele aanvallende talent kijkt Koeman met vertrouwen naar de toekomst, te beginnen met het EK 2020. "Dit team ontwikkelt zich razendsnel. Laten we hopen dat het optimaal is voor de zomer en daarna worden we alleen maar beter richting het WK 2022, waarbij ik vooral aanvallend heel veel jonge en grote talenten met een geweldige toekomst zie aansluiten. Oranje staat er goed op en het kan allemaal nog beter. Het beste moet nog komen."