Ajax-jeugdtrainer neemt het op tegen Amsterdammers in beker: Hoe bedenk je het?

Ajax-jeugdtrainer neemt het op tegen Amsterdammers in beker: "Hoe bedenk je het?"

18-12-2019 12:55
29

Voor Telstar-aanvoerder Frank Korpershoek is het bekerduel met Ajax extra speciaal. De 35-jarige verdediger werkt enkele dagen per week als jeugdtrainer bij de Eredivisie-kampioen, waar hij onder meer assistent is van de O14.

"Ik werk er op de dinsdag, donderdag en, als mijn schema bij Telstar het toelaat, op zaterdag. Ook geef ik skills-training aan de O15 en O16. Vind ik geweldig", vertelt Korpershoek aan De Telegraaf. "Het is mijn ambitie om eerst in het jeugdvoetbal als trainer de top te halen. Daarna zie ik wel. Ik heb genoeg dromen, maar wil eerst mijn eigen carrière goed afsluiten."

Wedden

Meer odds

De routinier van Telstar verheugt zich op de confrontatie met Ajax in het bekertoernooi. "Hoe bedenk je het? Het is voor beide clubs een toploting. Ik denk dat Ajax niet ontevreden is, terwijl het voor de meeste jongens van ons de mooiste wedstrijd uit hun carrière is", vertelt hij. De verdediger bemachtigde zelf vier kaarten, tegen betaling. "Niets is gratis bij Telstar, de club ruikt geld he."

"Of we kans maken tegen Ajax? Natuurlijk, ook al is het een zeer kleine", vervolgt Korpershoek. "Je moet als sportman geloven dat het eens in de zoveel tijd jouw moment is. Laat het nu maar een keer zo zijn. De boys van Ajax O14 geven mij weinig kans, maar dat zit nu eenmaal in hun Ajax-dna. We zullen zien. Morgenavond is de kerstborrel bij Ajax. Ik ben benieuwd hoe ik daar dan sta."