Protesten rondom El Clásico van woensdagavond: 'Kunnen twee dingen gebeuren'

Protesten rondom El Clásico van woensdagavond: 'Kunnen twee dingen gebeuren'

Gepubliceerd: woensdag 18 december 2019 om 13:41wo 18-12-2019 om 13:41

Laatste update: woensdag 18 december 2019 om 16:54wo 18-12-2019 om 16:54

FC Barcelona en Real Madrid spelen woensdagavond El Clásico. De wedstrijd, die eigenlijk in oktober gespeeld zou worden, zal in het teken staan van protesten rondom de onafhankelijkheid van Catalonië. 

Tsunami Democràtic, een separatistische beweging, is van plan de wedstrijd aan te grijpen als kans om te demonstreren. De groep is voor een onafhankelijk Catalonië en is van plan om als vervolg op de protesten in oktober van dit jaar, waardoor El Clásico destijds geen doorgang kon vinden, woensdagavond verder te demonstreren.

Het lijkt er daarbij wel minder fanatiek aan toe te gaan dan in oktober, zo denkt Edwin Winkels, correspondent in Spanje, in gesprek met de NOS. "Er is namelijk wel iets veranderd ten opzichte van oktober. Het is minder hectisch, er zijn nauwelijks nog protesten." Tsunami Democràtic is van plan woensdag met 25.000 man de straat op te gaan, maar is niet van plan de wedstrijd te onderbreken. "Er zouden twee dingen kunnen gebeuren: De demonstranten kunnen proberen om de bus van Real Madrid niet bij het stadion aan te laten komen of er zouden tijdens de wedstrijd mensen het veld op kunnen komen", aldus Winkels.

Ruim baan
Rop Zoutberg, ook een correspondent in Spanje, laat weten dat Barcelona geen problemen heeft met de demonstraties. "Zij zijn voor de afscheiding en geven de separatisten ruim baan, zolang ze er zelf geen last van hebben. We zagen in het verleden al hoe clubiconen als Pep Guardiola, Carles Puyol en Gerard Piqué de missie van de separatisten ondersteunden."

El Clásico begint woensdagavond om 20:00 uur in het Camp Nou van Barcelona.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws