Ajax verlengt contract van stille kracht: 'Prettig dat Ajax nu al wilde verlengen'

Ajax verlengt contract van stille kracht: 'Prettig dat Ajax nu al wilde verlengen'

18-12-2019 15:45 Laatste update: 16:02
31

Ajax verlengt de samenwerking met Henk Veldmate (62). De hoofd van het scoutingsmechanisme van de Amsterdammers tekent een contract tot de zomer van 2024, zo meldt Ajax via de officiële kanalen.

Het oorspronkelijke contract van Veldmate liep tot 2022, daar komen dus twee jaren bovenop. In 2016 werd Veldmate, eerder werkzaam bij FC Groningen, aangesteld als hoofd scouting van Ajax. "De afgelopen vier jaar zijn omgevlogen", reageert Veldmate. "Ik had een contract voor zes jaar, maar dat Ajax nu al wilde verlengen, was heel prettig om te ervaren. Daarmee gaven ze een uiterste blijk van vertrouwen."

Ajax-directeur Marc Overmars is zeer tevreden met de werkzaamheden van Veldmate en wilde hem daarom langer vastleggen. "Om de lange termijn te waarborgen, hebben we besloten hem nu al te vragen zich langer aan Ajax te binden. Dat is gelukt. Ik vind het mooi dat we de komende jaren verder kunnen samenwerken", aldus Overmars.

De afgelopen jaren was het scoutingsapparaat van Ajax onder meer actief in Zuid-Amerika. Met onder meer Davinson Sanchez, Nicolas Tagliafico en Lisandro Martínez wist Ajax de selectie van een Zuid-Amerikaanse kwaliteitsimpuls te voorzien.