'Arsenal heeft beet: onervaren man gaat aan de slag als opvolger Emery'

'Arsenal heeft beet: onervaren man gaat aan de slag als opvolger Emery'

18-12-2019 16:15 Laatste update: 16:17
14

Mikel Arteta wordt naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe manager van Arsenal. Verschillende toonaangevende buitenlandse media melden dat de onderhandelingen tussen de Spanjaard en de Londense Premier League-club in de afrondende fase zitten. 

Gianluca Di Marzio meldt dat Arteta vertrekt bij Manchester City en aan de slag gaat als manager van Arsenal. Ook The Guardian schrijft dat de voormalig middenvelder, nu nog bij City werkzaam als assistent van Pep Guardiola, in de afronde fase zit als het gaat om de onderhandelingen met Arsenal. Naar verluidt kan hij een contract tot 2021 tekenen in het Emirates Stadium.

Dinsdag bevestigde Guardiola al dat Arteta met Arsenal in gesprek is voor de vacante managerspositie. Op dit moment neemt clubicoon Fredrik Ljungberg de honneurs waar bij de Londense club. Manchester City is niet blij met het waarschijnlijke vertrek van de trainer, maar wil Arteta ook niet in de weg staan. De Spanjaard was afgelopen zomer al een van de kandidaten om manager van Arsenal te worden, maar toen viel de keuze op de inmiddels ontslagen Unai Emery.