Veltman kan 'aanbieding' van Telstar wel waarderen: Je weet het nooit

Veltman kan 'aanbieding' van Telstar wel waarderen: "Je weet het nooit"

18-12-2019 17:11
27

Voor Joël Veltman heeft de bekerwedstrijd van Ajax tegen SC Telstar een bijzonder tintje. De verdediger groeide op in IJmuiden en raakte in het verleden, via zijn vader die bij Tata Steel werkt, in gesprek met Telstar-voorzitter Pieter de Waard.

De Waard doet Veltman vaak - met een kwinkslag - een aanbieding om bij De Witte Leeuwen te komen voetballen. "Misschien over een paar jaar, zeg ik dan maar. Ik probeer het nog even uit te stellen", reageert een lachende Veltman in het Noordhollands Dagblad. "Je weet het nooit. Ik ga alleen nu niet zeggen dat ik mijn carrière er afsluit. Want die uitspraak blijft me natuurlijk achtervolgen en dan moet ik wel."

Veltman is al het hele seizoen verzekerd van een basisplaats bij Ajax. De verdediger krijgt regelmatig complimenten, maar merkt dat hij minder in de schijnwerpers staat dan enkele (oud-)ploeggenoten. "Davinson Sánchez was heel snel en maakte mooie tackles. Daley Blind is extreem goed aan de bal. Matthijs de Ligt was beresterk in de duels. Dat valt allemaal op. Ik sta vaak goed, onderschep veel ballen. Dat is natuurlijk minder spectaculair."

Telstar en Ajax trappen woensdagavond om 18.30 uur af in het Rabobank IJmond Stadion.