Van Gastel vernam 'onmenselijk en respectloos' Feyenoord-ontslag van zoon

Van Gastel vernam 'onmenselijk en respectloos' Feyenoord-ontslag van zoon

18-12-2019 17:56 Laatste update: 18:18
53

Jean-Paul van Gastel moest van zijn elfjarige zoontje horen dat hij was ontslagen bij Feyenoord. Dat vertelt de oud-voetballer in een uitgebreid interview met Voetbal International. Van Gastel vertrok na de komst van Dick Advocaat.

Advocaat nam Cor Pot en John de Wolf mee als assistenten, waarmee er voor Van Gastel een einde kwam aan een dienstverband van ruim twintig jaar. "Dat had veel impact. Vooral de wijze waarop", zegt hij tegen VI. "Ik lag op woensdagochtend nog te slapen, toen mijn zoontje van elf me wakker maakte met de mededeling dat ik was ontslagen."

"Hij had op zijn telefoon het bericht gezien in het AD en al wat appjes gekregen, terwijl ik zelf nergens van wist. De dag ervoor had ik de leiding over de training, omdat Jaap Stam net ontslag had genomen. Ze hadden dus de hele dag de tijd gehad om mij te informeren. Zoals het is verlopen, vind ik respectloos en onmenselijk."

Van Gastel is 'vooral teleurgesteld' in Feyenoord, hoewel hij het besluit respecteert. "Maar als je ruim twintig jaar bij een club hebt gezeten, verwacht je niet dat het op die manier gebeurt. Ik kreeg via de mail een brief waarin staat dat ik ontslagen ben wegens slechte sportieve prestaties van het eerste elftal. Daarna heeft Sjaak Troost (technisch directeur, red.) me nog wel geprobeerd te bellen, maar daar had ik toen even geen behoefte aan, omdat alles moest bezinken. Komt wel weer."