Varela verraste buren: Waarom komt er een speler van Ajax naast ons wonen?

Varela verraste buren: "Waarom komt er een speler van Ajax naast ons wonen?

18-12-2019 19:42
12

In tegenstelling tot veel van zijn ploeggenoten, woont Bruno Varela niet in het hippe Amsterdam-Zuid maar in een rustige woonwijk in Amstelveen. De tweede doelman van Ajax heeft het er uitstekend naar zijn zin, ook al werd hij er in eerste instantie vreemd op aangekeken.

"Waarom komt er een speler van Ajax naast ons wonen? Mijn buren snapten er eerst helemaal niets van", vertelt Varela aan Ajax Life. De Portugees voelt zich thuis in een 'gewoon' rijtjeshuis met tuin. "Mijn zoontje speelt met alle kinderen uit de wijk en ik praat lekker met de buren. Het is normaal geworden dat ik bij Ajax speel."

Het bezoek uit Portugal neemt Varela wel liever mee naar Amsterdam. "Je kunt mij altijd op een boot zetten en over de grachten laten varen. Dat vind ik geweldig. Het is iedere keer weer genieten, ik krijg er geen genoeg van. De lampjes langs het water vallen in het donker nog meer op. Fantastisch!"

In de stad wordt Varela, die ook in de bekerwedstrijd tegen Telstar geen minuten krijgt van trainer Erik ten Hag, vaak aangesproken. "Het verbaast mij! Ondanks dat ik niet keep, weten de mensen wie ik ben. Ze roepen mij en wensen me succes. En ze wensen mij speeltijd toe. Het doet mij goed om die liefde te voelen, echt tof."