Liverpool ontsnapt in blessuretijd en plaatst zich voor WK-finale

18-12-2019 20:31
11

Liverpool heeft woensdag in Qatar de WK-finale voor clubteams bereikt. Het Mexicaanse Monterrey CF van Vincent Janssen, die niet van de partij was, werd in de slotfase met 1-2 verslagen. Bij Liverpool deden geen Nederlanders mee.

Er was veel te doen rond de wedstrijd op het WK voor clubteams. Liverpool moest op dinsdag in de League Cup aantreden tegen Aston Villa en speelde die wedstrijd met jeugdspelers, terwijl de basisspelers afreisden naar Qatar. Het was anders onmogelijk om in een tijdsbestek van 24 uur de overstap naar de oliestaat te maken.

Liverpool kwam tegen Monterrey al na iets meer dan tien minuten op voorsprong door Naby Keïta, die uitstekend afrondde na goed voorbereidend werk van Mohamed Salah. The Reds leken een eenvoudige avond tegemoet te gaan, maar dat liep anders. Monterrey verweerde zich kranig tegen de koploper van de Premier League en kwam drie minuten na de 0-1 op gelijke hoogte door Rogelio Funes Moi.

Liverpool had in de tweede helft veel moeite om de Mexicaanse muur te doorbreken. Jürgen Klopp bracht met Sadio Mané en Roberto Firmino om een verlenging af te wennen. Dat leek niet te lukken, tot Firmino in de blessuretijd voor het winnende doelpunt zorgde.

De ploeg van Klopp speelt aankomende zaterdag tegen Flamengo. Monterrey strijdt tegen Al-Hilal om de derde plaats.