Juventus weer koploper dankzij geweldige goals van Dybala en Ronaldo

18-12-2019 21:06
28

Juventus is dankzij een nipte overwinning op Sampdoria weer koploper van de Serie A. I Bianconeri won met 1-2, mede dankzij een knap doelpunt van Cristiano Ronaldo

Bij Juventus werd Matthijs de Ligt voor de derde keer op rij gepasseerd. Trainer Maurizio Sarri koos wederom voor een verdedigingsduo met Leonardo Bonucci en Merih Demiral. De Ligt bleef de hele wedstrijd op de bank.

Juventus kwam na negentien minuten op voorsprong door Paulo Dybala, die een hoge voorzet van Alex Sandro ineens op z'n pantoffel nam. Gianluca Caprani strafte slecht verdedigen van De Oude Dame af en zette Sampdoria na 36 minuten weer op gelijke hoogte. Nog voor de rust kwam Juventus toch weer op voorsprong dankzij Ronaldo, die zeer hoog de lucht in sprong en de 1-2 binnenkopte.

Juventus had de wedstrijd in de tweede helft moeten beslissen, maar liet dat na. Voormalig sc Heerenveen-speler Morten Thorsby miste namens Sampdoria nog een grote kans. Ronaldo leek de 1-3 te maken, maar zijn treffer werd vanwege buitenspel afgekeurd.

Internazionale krijgt aankomende zaterdag tegen Genoa weer de kans om in punten gelijk te komen met Juventus.