NAC na verlenging langs amateurs, Groene Ster houdt ruim uur stand bij AZ

18-12-2019 22:42 Laatste update: 19-12-2019 14:14
29

AZ heeft zich met pijn en moeite geplaatst voor de volgende ronde van de TOTO KNVB Beker. De amateurs van Groene Ster, die in de vorige ronde wisten te stunten door VVV-Venlo uit te schakelen, hielden in het AFAS Stadion ruim een uur uit, hadden lang zelfs een man meer, maar moesten alsnog buigen: 3-0 Ook Willem ll en Heracles Almelo zijn door.

AZ - Groene Ster 3-0
Op Myron Boadu en Calvin Stengs na trad AZ op volle oorlogssterkte aan tegen Derde Divisionist Groene Ster. Zoals verwacht hadden de Alkmaarders de overhand, maar zo nu en dan kon ook Groene Ster aan een uitbraak denken.

De supporters van AZ begonnen ongeduldig te worden toen het na de rust nog steeds 0-0 stond. De eredivisionist moest zelfs verder met tien man nadat Jordy Clasie een directe rode kaart kreeg vanwege het neerhalen van een doorgebroken speler. Kort daarna brak Ferdy Druijf de ban en een minuut later maakte Jonas Svensson er ook nog 2-0 van. Toen Dani de Wit kort daarna 3-0 maakte geloofde Groene Ster niet meer in een stunt.

Heracles - FC Dordrecht 3-0
Het bekeravontuur van FC Dordrecht eindigt in Almelo, waar Heracles met 3-0 wist te winnen en doorgaat naar de volgende ronde. De Keuken Kampioen Divisie-club keek vanaf het eerste fluitsignaal achter de feiten aan en kwam op achterstand door Heracles-topscorer Cyriel Dessers.

Het duurde vervolgens lang tot Heracles verder afstand nam van Dordrecht, waardoor de club lang mocht hopen op een ommekeer. Na de 2-0 kort na rust van Silvester van der Water leek het duel zo goed als gespeeld. Dordrecht kreeg nog een kans om terug te komen, maar Tim Breukers maakte in de slotfase aan alle hoop een einde.

Willem ll - Sparta Rotterdam 3-0
De sportieve malaise van Sparta Rotterdam houdt aan. Na slechte resultaten in de Eredivisie zit nu ook het bekeravontuur erop voor Henk Fraser en co.. Sparta werd in Tilburg met 3-0 afgedroogd door de ploeg van Adrie Koster.

Sparta gaf de wedstrijd in een tijdsbestek van elf minuten weg. Vangelis Pavladis scoorde na negentien minuten en Mike Trésor Ndayishimiye, de grote man aan Willem ll-zijde, verdubbelde de score vijf minuten later. Ché Nunnely, de andere blikvanger van de Tilburgers, besliste de wedstrijd vervolgens na 31 minuten spelen.

Sparta kwam met goede moed de kleedkamer uit, maar slaagde er in de tweede helft niet meer in om de wedstrijd spannend te maken.

Sparta Nijkerk - NAC Breda 0-1
Sparta Nijkerk mocht lang hopen op een megastunt tegen NAC Breda, maar de amateurs uit de Derde Divisie moesten na de verlenging het hoofd buigen. Huseyin Dogan bracht uiteindelijk de verlossing voor de ploeg van Ruud Brood: 0-1. De bezoekers waren massaal afgereisd naar de Nachtegaalsteeg in Nijkerk, waar zij werden getrakteerd op een heerlijke avond bekervoetbal. Sparta Nijkerk kreeg namelijk de eerste grote kansen van de wedstrijd.

NAC wist in eerste instantie weinig te creëren en werd zelfs een fase overlopen door de amateurs. Ivan Ilic kreeg in de slotfase nog een kans en ook Finn Stokkers was dicht bij een treffer.

Al vroeg in de verlenging kwam NAC op voorsprong door Dogan, die een rebound wist te benutten. Sparta Nijkerk was nog dicht bij het afdwingen van een penaltyserie, maar dat was de amateurs niet gegund.

Oostzaan - Spakenburg 0-1
Ook Spakenburg heeft zich geplaatst voor de volgende ronde van de beker, maar had daar wel een strafschoppenserie tegen de zondagamateurs van OFC voor nodig. OFC, dat een divisie lager speelt, was in de eerste helft overduidelijk de betere partij en kreeg ook de grootste kansen. De wedstrijd was in de tweede helft gelijkwaardig, maar gescoord werd er niet.

Ook in de verlenging vonden beide ploegen het doel niet, al werd een goal van Spakenburg vanwege buitenspel afgekeurd. Spakenburg nam de strafschoppen beter dan OFC, dat Bilal Amarzagouio een penalty zag missen.